Dorpen

Ons woningbezit is verspreid over de gemeente Hellendoorn en de gemeente Wierden. De gemeente Hellendoorn telt zo'n 36.000 inwoners en de gemeente Wierden heeft ruim 24.000 inwoners.

Nijverdal

Het dorp Nijverdal heeft de meeste inwoners van de gemeente Hellendoorn. Het dorp ligt tussen het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en het natuurgebied Wierdense Veld. De Regge doorsnijdt het dorp. Het centrum van Nijverdal heeft een grote variatie aan winkels. Ook in de wijken zijn alle dagelijkse voorzieningen aanwezig. Het dorp is makkelijk te bereiken met openbaar vervoer.

Hellendoorn

Hellendoorn is het moederdorp van de gemeente Hellendoorn en ligt aan de voet van de Hellendoornse berg. Het dorp heeft een dorps karakter met karakteristieke straatjes en veel monumentale panden. In het dorp vindt u alle dagelijkse voorzieningen. Hellendoorn is met het openbaar vervoer goed te bereiken.

Haarle

Aan de voet van de Sallandse Heuvelrug ligt het agrarische dorp Haarle. In het dorp zijn de noodzakelijke basisvoorzieningen beschikbaar. Voor het openbaar vervoer bent u aangewezen op de trein- en busverbindingen in Nijverdal, dat ongeveer vijf kilometer van Haarle ligt.

Daarle

Daarle is een dorp met een groot buitengebied, grenzend aan een veengebied. Het dorp kent weinig voorzieningen, waardoor bewoners hiervoor naar de naastgelegen dorpen moeten. Daarle is met het openbaar vervoer moeilijk te bereiken.

Daarlerveen

Gelegen aan het Overijssels kanaal ligt Daarlerveen, een klein dorp. Voor de dagelijkse voorzieningen bent u aangewezen op de naastgelegen dorpen. Daarlerveen is met het openbaar vervoer goed bereikbaar, vanwege het aanwezige treinstation.

Wierden

Wierden is een modern dorp met veel voorzieningen, omringd door een prachtige omgeving. Door de ligging aan diverse rijkswegen en spoorverbindingen is de bereikbaarheid groot.

Enter

Enter is een lieflijk dorpje aan de rivier de Regge. In het dorp vindt u alle dagelijkse voorzieningen. Enter is met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Hoge Hexel

Hoge Hexel is een dorp met een groot buitengebied. Voor voorzieningen en het openbaar vervoer is het dorp afhankelijk van Wierden, dat grenst aan Hoge Hexel.