Urgentie

Het kan iedereen overkomen. U belandt in een situatie waarin u dringend woonruimte nodig heeft. In een persoonlijke noodsituatie kunt u soms voorrang krijgen bij het toewijzen van een huurwoning.

Wanneer een urgentie?

Een urgentie is bedoeld voor iemand die in een acute noodsituatie zit die alleen in een andere woning opgelost kan worden. U kunt dan denken aan lichamelijke beperkingen of huiselijk geweld. Een echtscheiding, overlast of een te kleine woning is zo geen reden voor een urgentie.

Vindt u het prettig uw situatie met ons te bespreken? Neemt u dan contact op met een van onze sociaal consulenten via (0548) 63 16 16.

Een urgentie aanvragen?

In de brochure (zie zijbalk) vindt u het aanvraagformulier om een urgentie aan te vragen. Om op een juiste wijze inzicht te krijgen in uw situatie vragen wij u het formulier zo volledig mogelijk in te vullen en samen met de gevraagde bijlagen bij ons in te leveren. Zodra wij uw formulier hebben ontvangen, is het mogelijk dat we contact met u opnemen voor aanvullende informatie.

U ontvangt altijd een brief waarin staat of u wel of geen urgentie krijgt.

Urgentie en dan?

Als u een urgentie krijgt, betekent dit helaas niet dat wij direct voor u een woning beschikbaar hebben. U moet zelf voor een eventuele tijdelijke oplossing zorgen. Neemt u hiervoor ook eens een kijkje op www.pararius.nl of www.huurwoningen.nl. Dit zijn organisaties die ook in de gemeenten Wierden en Hellendoorn woningen verhuren.