8 oktober 2019

Verduurzamen is innoveren

Verduurzamen is innoveren. Daar zijn onze 8 huurwoningen aan de Schubertstraat een goed voorbeeld van. Zo kreeg elke woning een energiezuinige warmtepomp en maar liefst 15 zonnepanelen.

Verder heeft Vastbouw Oost uit Rijssen de vloeren, muren en daken optimaal geïsoleerd. Maar wat dit project echt bijzonder maakt, is dat hierin een aantal innovaties is toegepast. 

Innovatieve maatregelen
Bij dit project is een hoogwaardige isolatiefolie over de bestaande dakplaten aangebracht. Hiermee is het dak goed geïsoleerd zonder dat het dak daarvoor sterk is verhoogd. Verder zijn muren behandeld met een speciaal isolerende verf en zijn de woningen voorzien van nieuwe kozijnen met triple glas. Bovendien zijn de woningen nu gasloos. Al deze maatregelen zorgen ervoor dat de woningen zeer energiezuinig zijn en een nieuwe uitstraling hebben gekregen.  

'Rugzakbadkamer'
Bewoners kozen gezamenlijk voor de wit/grijze kleurcombinatie. Ook het proces van voorbereiding is samen met bewoners, de aannemer en Reggewoon tot stand gekomen. Daarnaast kregen bewoners een nieuwe keuken, badkamer met de keuzemogelijkheid om deze te vergroten voor een tweede toilet boven. Alle bewoners hebben, tegen een bescheiden huurverhoging, gekozen voor een zogenoemde ‘rugzakbadkamer’. 

Flink besparen op de woonlasten
De bewoners konden tijdens de uitvoering blijven wonen en ontvangen geen huurverhoging voor de onderhoudsmaatregelen. Door de maatregelen besparen ze flink op de woonlasten.


Reggewoon kiest voor de Week van de Duurzaamheid! Op 10 oktober is het de landelijke Dag van de Duurzaamheid. Reggewoon legt focus op de kwaliteit van het wonen. Duurzaamheid speelt daarbij een cruciale rol. Niet vanwege convenanten of een akkoord. Integendeel, we zijn vanuit onze tenen gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan de toekomst van een leefbare wereld. We timmeren aan de weg om onze woningen in 2040 energieneutraal te maken en zetten in op duurzaam materiaalgebruik. 

Hoe we werken naar een energieneutrale woningvoorraad, daarover vertellen we graag. Reden dat  Reggewoon kiest voor de Week van de Duurzaamheid! Deze week lichten we dagelijks een project uit en laten we zien wat wij de komende periode doen om onze ambitie te halen.