9 oktober 2019

Lentegevoel

Mascha en haar man Martin genieten samen met hun kinderen enorm van hun nul-op-de-meter woning aan de Europaring.

We vragen haar naar de grootste verandering nu ze in een nul-op-de-meter woning woont: “De grootste verandering is toch wel de temperatuur in de woning die eigenlijk voortdurend gelijk blijft. Voorheen deed je rond deze periode ’s ochtends eerst de verwarming aan en kroop je nog even in bed, totdat het warm was. Dat hoeft nu niet meer. De warmte is constant en de beleving is ook anders. Niet via radiatoren, maar via de lucht. Eigenlijk heb je het hele jaar een lentegevoel vertelde de installateur laatst. Dat ben ik wel met hem eens.”

Aan de Europaring in Wierden hebben we in totaal 21 woningen verduurzaamd. In mei van dit jaar waren de woningen klaar. De woningen zijn gasloos en voorzien van een energiezuinige warmtepomp. Dit voorjaar filmde Tubantia het proces van verduurzamen aan de Europaring. Benieuwd hoe Mascha en haar gezin dit hebben ervaren? Kijk dan snel het filmpje.

Reggewoon kiest voor de Week van de Duurzaamheid! Op 10 oktober is het de landelijke Dag van de Duurzaamheid. Reggewoon legt focus op de kwaliteit van het wonen. Duurzaamheid speelt daarbij een cruciale rol. Niet vanwege convenanten of een akkoord. Integendeel, we zijn vanuit onze tenen gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan de toekomst van een leefbare wereld. We timmeren aan de weg om onze woningen in 2040 energieneutraal te maken en zetten in op duurzaam materiaalgebruik.

Hoe we werken naar een energieneutrale woningvoorraad, daarover vertellen we graag. Reden dat Reggewoon kiest voor de Week van de Duurzaamheid! Deze week lichten we dagelijks een project uit en laten we zien wat wij de komende periode doen om onze ambitie te halen.