2 augustus 2019

Acht woningen Schubertstraat op innovatieve manier flink verduurzaamd

In opdracht van Reggewoon heeft Vastbouw Oost uit Rijssen acht woningen aan de Schubertstraat in Nijverdal, op een innovatieve manier, flink verduurzaamd. In een tijdsbestek van drie maanden kregen de woningen als het ware ‘een nieuw jasje’.

Alle woningen zijn voorzien van 15 zonnepanelen en een energiezuinige warmtepomp. Daarnaast zijn vloeren, muren en daken optimaal geïsoleerd. Wat dit project zo bijzonder maakt, is dat hierin een aantal innovaties zijn toegepast.

Zeer energiezuinig
Zo is een hoogwaardige isolatiefolie over de bestaande dakplaten aangebracht, zodat het dak goed is geïsoleerd zonder dat het dak daarvoor sterk is verhoogd. Verder zijn muren behandeld met een speciaal isolerende verf en zijn de woningen voorzien van nieuwe kozijnen met triple glas. Bovendien zijn de woningen nu gasloos. Al deze maatregelen zorgen ervoor dat de woningen zeer energiezuinig zijn en een nieuwe uitstraling hebben gekregen. Bewoners konden vooraf een keuze maken uit twee mogelijke kleurcombinaties. 

‘Rugzakbadkamer’
Daarnaast kregen bewoners een nieuwe keuken, badkamer met de keuzemogelijkheid om deze te vergroten voor een tweede toilet boven. Alle bewoners hebben tegen een bescheiden huurverhoging gekozen voor een zogenoemde ‘rugzakbadkamer’. De overige verbeteringen zijn niet doorberekend in de huur. Hierdoor kunnen bewoners flink besparen op de woonlasten.