25 april 2018

Reggewoon kiest voor flexibele woningen voor jongeren

Reggewoon gaat flexibele woningen bouwen voor jongeren. Onderzoek via Facebook eerder dit jaar wijst uit dat juist onder starters het vinden van een betaalbare woning lastig is. Om die reden willen we zo snel mogelijk de eerste woningen aanbieden. Vanzelfsprekend moeten nog wel de nodige procedures worden doorlopen.

Jongeren die hiervoor belangstelling hebben, roepen we op zich  in te schrijven via deze website. Voor de woningen, die flexibel en makkelijk verplaatsbaar zijn, bekijkt Reggewoon locatiemogelijkheden in de gemeenten Wierden en Hellendoorn. In Wierden heeft de corporaties eigen grondposities, waardoor de realisatie van de flexibele woningen waarschijnlijk sneller gaat.

Dorpen vitaal en leefbaar houden
“We horen regelmatig verhalen van jonge mensen dat het juist voor hen moeilijk is een woning te vinden. Vaak staan ze niet ingeschreven, omdat ze te lang moeten wachten. Daar willen we wat aan doen. We willen de dorpen, maar ook de kernen vitaal en leefbaar houden”, vertelt directeur-bestuurder John Olde Olthof naar aanleiding van het initiatief tot het bouwen van flexibele woningen.

Belangstelling? Schrijf je in!
Over de exacte toewijzingsregels beraadt de corporatie zich nog, maar inschrijving blijft een voorwaarde voor toewijzing. Daarnaast zijn de regels van passend toewijzen van belang. Voor vragen kan natuurlijk ook telefonisch contact opgenomen worden met Reggewoon, via 0548 63 16 16. We blijven dichtbij!