5 november 2018

Beursvloer Hellendoorn wederom een groot succes

Burgemeester Raven opende vrijdag 2 november de Beursvloer bij Auto Aaltink in Nijverdal. Na het luiden van de gong kregen bedrijven en organisaties 90 minuten de tijd om met gesloten beurzen te handelen. En met succes!

De belangstelling en het enthousiasme waren ook dit keer groot. Bedrijven en non-profitorganisaties hebben tijdens de beursvloer 111 matches gesloten met een gesloten beurs. De totale waarde hiervan bedraagt € 49.135,- in geld uitgedrukt.

Geld is taboe
Het doel van de beursvloer is om bedrijven en maatschappelijke instellingen uit Hellendoorn bij elkaar te brengen. Het concept is simpel: wat de een beschikbaar heeft, is voor de ander zeer gewenst. Geld is hierbij taboe. Het gaat om de inzet van menskracht, kennis en kunde, toegang tot netwerken, materiaal en faciliteiten. Bedrijven hoeven niet hun financiële middelen aan te spreken, maar maken juist gebruik van andere mogelijkheden om iets voor de directe samenleving te betekenen. In ruil daarvoor bieden maatschappelijke instellingen een tegenprestatie.

Deals
Ook deze beurs heeft prachtige resultaten opgeleverd. Reggewoon heeft deals gesloten met tien non-profitorganisaties.

Net als vorig jaar was ook deze Beursvloer een grandioos succes dat zeker weer een vervolg gaat krijgen.