Laatst gewijzigd op 13 juli 2020

Nieuwbouw locatie Jan Jansweg in Wierden

Op deze locatie komen acht levensloopgeschikte twee-onder-één-kapwoningen voor een brede doelgroep.

De twee-onder-één-kapwoningen worden gebouwd volgens het concept van Novito. Bij dit concept worden de woningen in de fabriek in delen gemaakt en op locatie in elkaar gezet. Alle woningen hebben minimaal een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Vier woningen hebben een kap met een tweede slaapkamer op de verdieping. De overige vier woningen hebben een plat dak. Hierdoor zijn de woningen geschikt voor een brede doelgroep.

Ontwerp stimuleert verbinding tussen bewoners 
De woningen worden op zo’n manier gebouwd dat de woonkamers gelegen zijn aan het middenterrein. Aan de voorzijde van de woning komt ook het terras, waardoor bewoners elkaar sneller kunnen ontmoeten. Belangrijk in een tijd waarin bewoners, ook met zorg, langer zelfstandig thuis wonen. Ook de woonomgeving speelt daarbij een rol. Reggewoon verwacht door deze manier van bouwen verbinding tussen bewoners te stimuleren.

Nul-op-de-meter
De nieuwbouwwoningen aan de Jan Jansweg nul-op-de meter woningen. Dit betekent dat bij een gemiddeld gebruik de energiemeter aan het einde van het jaar op nul staat. Op de daken komen zonnepanelen. De woningen worden voorzien van een warmtepomp en zijn gasloos.

Start bouw 
Als alles volgens planning verloopt, dan vindt in de zomer van 2020 de oplevering van de woningen plaats.