Laatst gewijzigd op 2 augustus 2019

Energiezuinig groot onderhoud 8 woningen Schubertstraat in Nijverdal

In een tijdsbestek van drie maanden zijn deze woningen, op een innovatieve manier, flink verduurzaamd.

De onderhoudsmaatregelen, uitgevoerd door Vastbouw Oost uit Rijssen, zorgen ervoor dat de woningen zeer energiezuinig zijn. Alle woningen zijn voorzien van 15 zonnepanelen en een energiezuinige warmtepomp. Daarnaast zijn vloeren, muren en daken optimaal geïsoleerd. Wat dit project zo bijzonder maakt, is dat hierin een aantal innovaties zijn toegepast.

Innovatieve technieken
Zo is een hoogwaardige isolatiefolie over de bestaande dakplaten aangebracht, zodat het dak goed is geïsoleerd zonder dat het dak daarvoor sterk is verhoogd. Verder zijn muren behandeld met speciale isolerende verf en zijn de woningen voorzien van nieuwe kozijnen met triple glas. Bovendien zijn de woningen nu gasloos.

Samen met bewoners
De woningen kregen als het ware 'een nieuwe jasje’ om een optimale isolatie te bereiken. Dit betekende dat de woningen ook een nieuwe uitstraling hebben gekregen. Bewoners konden vooraf een keuze maken uit twee mogelijke kleurcombinaties. Het proces van voorbereiding is samen met bewoners, de aannemer en Reggewoon tot stand gekomen.

Nieuwe keuken en vergroten badkamer
Ook in de woning gingen we aan de slag. Bewoners kregen een nieuwe keuken, badkamer met de keuzemogelijkheid om deze te vergroten voor een tweede toilet boven. Alle bewoners hebben, tegen een bescheiden huurverhoging, gekozen voor een zogenoemde 'rugzakbadkamer'.

Flinke besparing op de woonlasten
De bewoners konden tijdens de uitvoering blijven wonen en ontvangen geen huurverhoging voor de onderhoudsmaatregelen. Door de maatregelen besparen ze flink op de woonlasten.