Welkom Projecten Onze projecten Nieuwbouw Nieuwbouwproject Nieuwbouw 25 woningen Snoekweg

Nieuwbouw 25 woningen Snoekweg

Leestijd: 2 min

Reggewoon en de Gemeente Wierden hebben samengewerkt om 25 huurwoningen te realiseren aan de Snoekweg in Wierden. Er zijn 10 levensloopgeschikte woningen en 15 eengezinswoningen gerealiseerd. 

Versneld bouwen

De toegenomen vraag naar sociale huurwoningen is de directe aanleiding geweest voor het bouwen van deze 25 huurwoningen. Ook de opvang van Oekraïense vluchtelingen is een grote uitdaging. De afgelopen twee jaar heeft er een verdubbeling in de taakstelling voor de opvang van statushouders plaatsgevonden. Om op korte termijn op deze marktontwikkeling te reageren hebben de gemeente Wierden en Reggewoon versneld deze sociale huurwoningen gerealiseerd. De gemeente Wierden stelt de locatie in Zuidbroek voor een periode van 25 jaar beschikbaar aan Reggewoon.

Prefab bouw

De woningen zijn Prefab gebouwd. De muren zijn vooraf in de 'fabriek' gemaakt en voorzien van vensters, deuren en ramen. Een prefab woning komt in delen aan op het bouwterrein. Aan de Snoekweg zijn de delen geplaatst en de woningen opgebouwd. Het voordeel van Prefab bouwen is de korte bouwtijd en de mogelijkheid om de woningen te demonteren en te verplaatsen.

Duurzaam

De woningen bestaan voornamelijk uit hout, zijn lichter dan beton en duurzaam. De architect is LKSVDD architecten uit Enschede en aannemer is Hodes Huisvesting uit Goor.

Oplevering

De woningen zijn in maart 2023 opgeleverd.

 

Algemeen

Plaats
Wierden

Kenmerken

Aantal woningen
15 eengezinswoningen, 10 levensloopgeschikte woningen

Planning

Start werkzaamheden
najaar 2022
Datum van oplevering
begin 2023
Status
opgeleverd

Aannemer

Aannemer
Hodes Huisvesting
E-mail
infohodes-huisvestingnl
Website
www.hodes-huisvesting.nl
Telefoon
088-3980000

Brochures

informatiebrochure_Snoekweg-gecomprimeerd.pdf
Terug naar overzicht