Nul-op-de-meter woningen

Wat is een nul-op-de-meter-woning

Een nul-op-de-meter-woning (NoM-woning) is een zeer energiezuinige woning. Zo zal de woning bij een normaal leefpatroon gemiddeld evenveel energie gebruiken als de aangebrachte zonnepanelen opwekken. U kunt dan denken aan het verwarmen van de woning, maar ook aan het gebruik van huishoudelijke apparaten. Omdat in een NoM-woning geen gasaansluiting meer aanwezig is, wordt er gekookt op zelf opgewekte energie.  

NoM-Keur 

Woningen die voldoen aan nul-op-de-meter ontvangen een NoM-Keur. In dit Keurmerk is vastgelegd aan welke eisen de woning moet voldoen. Het NoM-Keur biedt de huurder de verzekering dat wij daadwerkelijk de juiste kwaliteit leveren.

Energieprestatievergoeding (EPV) 

Voldoet de woning aan het NoM-keur? Dan mag Reggewoon een maandelijkse vergoeding in rekening brengen aan de huurder voor het leveren van energie. De huurder krijgt dan geen rekening meer van het energiebedrijf voor de geleverde energie. U betaalt nog wel de rekeningen voor het vastrecht en de energiebelasting. De energiebelasting wordt met de jaarlijkse afrekening terugbetaald. Het voorschotbedrag moet u zelf nog wel aanpassen.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden