Winnaars Beste Buur Bokaal Wierden en Hellendoorn bekend

Publicatiedatum: 26-09-2020

Op zaterdag 26 september hebben Jan en Roos Bosch (gemeente Wierden) en Henk en Ria van Braam (gemeente Hellendoorn) de Beste Buur Bokaal gewonnen. Al vele jaren zetten zij zich in voor hun buurt en staan letterlijk voor iedereen klaar.

 

De winnaars zijn gekozen uit 25 inzendingen (14 uit Wierden en 11 uit Hellendoorn). De organisatie was verrast door de vele inzendingen en vooral onder de indruk van het noaberschap in de deelnemende gemeenten.

De jury’s in Wierden en Hellendoorn hebben zich gebogen over de inzendingen. Uit beide gemeenten zijn inwoners genomineerd voor de Beste Buur Bokaal. De uiteindelijke winnaars zijn bekend gemaakt op Burendag (26 september). Om de coronamaatregelen te handhaven vond de uitreiking dit jaar niet plaats op een locatie maar aan huis bij de winnaars. Burgemeester mevrouw Tigchelaar heeft de uitreiking verzorgd voor de gemeente Wierden. Burgemeester mevrouw Raven deed dit voor de gemeente Hellendoorn.

 

Winnaars Beste Buur Bokaal gemeente Wierden 

Winnaars Beste Buur Bokaal gemeente Hellendoorn

 

Terechte winnaars

Namens woningcorporatie Reggewoon was directeur-bestuurder John Olde Olthof aanwezig bij beide uitreikingen. Reggewoon is één van de initiatiefnemers van de Beste Buur Bokaal. John Olde Olthof: “Het is van groot belang dat samen leven en samen wonen gestimuleerd wordt. Beide winnaars laten door hun inzet voor hun buren dit elke dag zien. Beide terechte winnaars van de Beste Buur Bokaal.”

De prijs

Natuurlijk was er voor beide winnaars een bokaal. Ook krijgen de winnaars in de omgeving van zijn of haar woning een persoonlijk bankje, een plek om ‘noaberschap’ en ontmoeting te stimuleren en een dinercheque. De overige genomineerden ontvingen een bos bloemen aan huis.
Bij deze prijs gaat het om ‘de stille kracht’ die vaak voor iedereen klaar staat en het verdient om gewaardeerd te worden. Per gemeente is er een jury die de inzendingen beoordeelt. Totaal zijn er in de elf deelnemende gemeenten meer dan 175 inzendingen binnengekomen.

Twents noaberschap

Beste Buur Bokaal is een initiatief van de lokale woningcorporaties, huurdersorganisaties en de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Twenterand en Wierden. De samenwerkende partijen zijn het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang is om langer thuis te blijven wonen. Een prettig leefklimaat helpt tegen vereenzaming en draagt bij aan Twents noaberschap. Want samen willen we een bijdrage leveren om ontmoeting en verbinding tussen mensen in buurten te stimuleren.

 

 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden