Vlag in top voor de nieuwbouw op locatie Spoortheater in Nijverdal

Publicatiedatum: 15-04-2021

De drie appartementencomplexen aan de Parallelweg in Nijverdal hebben het hoogste punt bereikt. Op vrijdag 16 april is hier op aangepaste wijze (rekening houdend met de coronaregels) aandacht voor.

Voor de bouwvakkers is er die dag een maaltijd en een drankje. Op de plek van het oude Spoortheater realiseert Reggewoon in totaal 53 appartementen.

Drie appartementencomplexen
De totale nieuwbouw aan de Parallelweg in Nijverdal bestaat uit drie appartementencomplexen. Een appartementencomplex met elf huurappartementen is voor Reggewoon. De twee andere appartementencomplexen zijn bestemd voor cli├źnten van JP van den Bent (zestien appartementen) en de RIBW Overijssel (26 appartementen). 

Planning
De bouw van de 53 appartementen verloopt volgens planning. Dit najaar verwacht Reggewoon de appartementen op te leveren aan de nieuwe huurders. De elf appartementen van Reggewoon zijn ondertussen allemaal toegewezen aan nieuwe bewoners. Deze bewoners mochten zelf een aantal kleur- en materiaalkeuzes maken voor de badkamer en keukeninrichting van hun appartement. 

Karakteristiek en energiezuinig
In het ontwerp is de karakteristieke gevel van het Spoortheater te herkennen. Daarnaast zijn alle woningen goed ge├»soleerd, krijgen ze vloerverwarming, warmteterugwinning en zonnepanelen. De appartementen zijn CO2-neutraal en daarmee zeer energiezuinig. Dit houdt in dat bij een gemiddeld gebruik de energiemeter na een volledig jaar op nul staat. Of dit lukt hangt af van de leefwijze van bewoners. Bij een normaal leefpatroon gebruiken de woningen gemiddeld evenveel energie als de aangebrachte zonnepanelen opwekken. 

Partners
Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen bv realiseert samen met Installatiebedrijf G. van Dam bv (Rijssen) de nieuwbouw. Het ontwerp is van BDC architecten (Rijssen).
 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden