Geen objecten gevonden

Start VoorzieningenWijzer in de gemeente Hellendoorn

Publicatiedatum: 08-10-2021

Het kan maar zo zijn dat u als inwoner van de gemeente Hellendoorn teveel betaalt voor uw energiekosten of verzekeringen of dat u recht heeft op toeslagen en steunregelingen, waar u geen weet van heeft. De VoorzieningWijzer is een tool die dat inzicht geeft en wordt sinds 2016 ingezet. Inmiddels door zo’n 50 gemeenten, woningcoöperaties en welzijnsorganisaties in Nederland. Met als resultaat dat er al meer dan 11.000 huishoudens geholpen zijn aan een gemiddelde besparing van 500 euro netto per jaar.

Persoonlijk adviesgesprek

Tijdens een persoonlijk adviesgesprek wordt in kaart gebracht waar u recht op heeft en worden toeslagen en regelingen direct aangevraagd. Op verzoek van de gemeente Hellendoorn en Reggewoon zijn een aantal vrijwilligers vanuit Stichting De Welle en Stichting BOOM opgeleid om deze adviesgesprekken te voeren. Zij hebben inmiddels allemaal hun examen behaald en willen graag aan de slag. Allemaal vrijwilligers die graag iets voor een ander willen betekenen.

Goed financieel overzicht

Het adviesgesprek zorgt voor een goed overzicht van uw inkomsten en uitgaven. Zo komt de financiële basis op orde en dit zorgt voor rust in het hoofd. Uit de resultaten blijkt ook dat er door de inzet van de VoorzieningenWijzer minder mensen in de schuldhulpverlening komen, er minder huurachterstanden zijn en dat bestaande (gemeente) regelingen beter benut worden. Naast mogelijke toeslagen wordt ook gekeken naar de zorgverzekering, inkomstenbelasting, gemeentelijke regelingen en energiekosten. Er wordt niet alleen gekeken naar waar u op kunt besparen, er wordt ook geholpen bij het aanvragen van de toeslagen en regelingen.

Vraag gratis advies aan

Iedere inwoner uit de gemeente Hellendoorn kan een gratis adviesgesprek aanvragen. Dit kan door een e-mail te sturen naar: voorzieningenwijzerhellendoornnl. Er wordt dan contact opgenomen voor het plannen van een afspraak.

Deel deze pagina