Reggewoon zet zich in voor de pilot van de gemeente Hellendoorn ‘Vroegsignalering van schulden’

Publicatiedatum: 02-06-2020

Op tijd signaleren van schulden kan grotere problemen voorkomen. Om die reden heeft de gemeente Hellendoorn eind april een pilot gestart voor het vroeg signaleren van schulden.

 

In 2021 wordt het vroeg signaleren van schulden een wettelijke taak van gemeenten. Door actief schulden op te sporen, kunnen grotere problemen voorkomen worden. Alle reden dat Reggewoon zich wil inzetten voor de pilot ‘Vroegsignalering van schulden’.

Vroegsignalering, zo werkt het
De werkwijze om schulden vroeg te signaleren, werkt bij de gemeente Hellendoorn als volgt. Dankzij een samenwerking met partners als woningcorporaties, energiemaatschappijen en zorgverzekeraars ontvangt de gemeente informatie over achterstanden van betaling van inwoners bij deze instanties.

Via een matchsysteem wordt hier een adres bij gezocht. Welzijnsorganisatie Avedan neemt dan namens de gemeente contact op met de vraag of hulp geboden kan worden. Belangrijk hierbij is dat het om een geheel vrijblijvend aanbod gaat. Het is zeker geen verplichting.

Wanneer de hulp geaccepteerd wordt, wordt er samen gekeken naar mogelijke oplossingen. Want wat voor schuldhulpverlening nodig is, is per situatie verschillend. Meer inzicht krijgen in de financiën, het aanvragen van toeslagen waar men recht op heeft of het begeleiden in het proces naar de Stadsbank zijn zomaar een aantal voorbeelden van hulp.

Ook Reggewoon doet mee aan de pilot van de gemeente Hellendoorn. In de proefperiode is Reggewoon nog verplicht u bij een eventuele aanmelding op de hoogte te stellen.

Zelf de eerste stap zetten?
Schulden maken kan iedereen overkomen. Heeft u financiële problemen en wilt u hulp? Neemt u dan vooral contact op met de gemeente Hellendoorn door te bellen naar: 0548 – 630 215. Heeft u een huurschuld? Neemt u dan contact op met Reggewoon via incassoreggewoonnl of door te bellen naar: 0548 631 616. Op deze manier kan de gemeente of Reggewoon hulp bieden en kunnen grotere problemen mogelijk voorkomen worden.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden