Reggewoon koopt wooncomplexen De Hoge Es in Nijverdal en De Blenkeborgh in Hellendoorn

Publicatiedatum: 11-12-2020

Op 31 december 2020 wordt Reggewoon eigenaar van wooncomplexen De Hoge Es in Nijverdal en De Blenkeborgh in Hellendoorn. Habion, woningcorporatie voor ouderen, is nu nog de eigenaar van de twee complexen. 

Wooncomplexen De Hoge Es (een verpleeghuis met 64 zorgplekken, 36 appartementen en 5 woningen) en De Blenkeborgh (33 appartementen en algemene ruimte) vormen een mooie aanvulling op het huidige bezit van Reggewoon en grenzen bovendien aan het huidige bezit. 

Woningen blijven beschikbaar in de sociale huursector
Reggewoon, Habion en de gemeente Hellendoorn vinden het belangrijk dat deze woningen beschikbaar blijven voor de sociale huursector. De woningen worden op dit moment grotendeels verhuurd aan onze primaire doelgroep en behoren daarmee tot de kerntaak van Reggewoon. Voor de corporatie een belangrijke reden om over te gaan tot de aankoop. In de kern Hellendoorn heeft Reggewoon een beperkt aantal huurappartementen voor de oudere doelgroep. Daarom is De Blenkeborgh juist voor deze doelgroep een mooie aanvulling op het bezit van de corporatie. Habion feliciteert Reggewoon met deze aankoop en wij zijn als woningcorporatie voor ouderen blij dat de woningen in de sociale sector gewaarborgd blijft. 

Blijvende behoefte
De demografische ontwikkelingen laten zien dat in de komende tijd ook in de gemeente Hellendoorn de vergrijzing doorzet. Hierdoor is er langdurig een blijvende behoefte aan dit type woningen. Vanuit deze optiek ziet de sociale verhuurder weinig risico’s om deze woningen aan het bezit toe te voegen en te beheren.

Over Reggewoon
Reggewoon is een woningcorporatie met bijna vijfduizend woningen in de gemeenten Hellendoorn en Wierden. De corporatie wil dichtbij huurders staan en werkt graag samen met huurders en partners aan betaalbaar wonen. Met de overname van deze complexen wil Reggewoon blijven voorzien in de toekomstige woonbehoeften. Op www.reggewoon.nl is meer informatie te vinden. 

Over Habion
Habion is een woningcorporatie gespecialiseerd in huisvesting voor ouderen. Verspreid over heel Nederland heeft Habion op ruim 120 locaties meer dan 11.000 wooneenheden voor ouderen in haar portefeuille. Kijk op www.habion.nl voor meer informatie. 

Bewoners
De bewoners van de complexen en zorgorganisatie ZorgAccent zijn persoonlijk (per brief) geïnformeerd over de aankoop van de complexen door Reggewoon. Eind deze maand ontvangen de bewoners meer (welkomst)informatie van Reggewoon. Begin volgend jaar hopen we (kleine) bijeenkomsten te organiseren om verder kennis te maken met de bewoners en onszelf persoonlijk voor te stellen. 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden