Reggewoon bereikt duurzaamheidsmijlpaal

Publicatiedatum: 25-06-2020

We hebben een belangrijke mijlpaal bereikt: al onze huurwoningen hebben anno 2020 gemiddeld een energielabel B. Kijken we twee jaar vooruit, dan hebben we zelfs geen woningen meer met een label E, F of G. Daarnaast zijn zo’n 450 woningen verbeterd naar gemiddeld een label A. Mooi resultaten waar we trots op zijn.

 

We investeren dan ook fors om onze woningen te verduurzamen. Door het toepassen van isolatiemaatregelen en het aanbieden van zonnepanelen maken we ons sterk om onze woningen te verduurzamen. Zo brengen we jaarlijks op verzoek van onze huurders bij zo’n 250 woningen zonnepanelen aan.

Realisatie 150 gasloze en energieneutrale nieuwbouwwoningen
In de komende twaalf maanden voeren we bij zo’n 100 woningen groot onderhoud uit en passen we duurzaamheidsmaatregelen toe, waarmee deze woningen energieneutraal zijn. Daarnaast realiseren we in de komende 4 jaar circa 150 nieuwbouwwoningen die ook gasloos en energieneutraal zijn.

Op koers naar een energieneutrale woningvoorraad
Door de toepassing van duurzaamheidsmaatregelen is ook de CO2-uitstoot verder afgenomen. Vorig jaar met ongeveer 7,5% (in cijfers: 900 ton). Deze reductie staat gelijk aan de CO2-uitstoot van zo’n 200 huishoudens. Deze cijfers geven ons het vertrouwen dat we op koers liggen om in 2040 onze ambitie te halen. Reggewoon streeft naar een energieneutrale woningvoorraad in 2040. In onderstaande tabel is goed te zien dat de CO2-uitstoot in kg in de komende jaren flink afneemt. 

 

Reggewoon is op koers naar een energieneutrale woningvoorraad. In 2040 hebben we een energieneutrale woningvoorraad.

Dat verbetert de betaalbaarheid
Deze investeringen verhogen het wooncomfort, maken de woning duurzaam en zorgen voor een verlaging van de energielasten. Dat verbetert de betaalbaarheid.

 

 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden