Geen objecten gevonden

Opbrengst circulair hergebruik vanuit Reggewoon en Dura Vermeer gaat naar Het Inloophuis Jij en Wij in Wierden

Publicatiedatum: 23-02-2022

Voor de bouw van 19 nieuwe woningen aan de Kruissteenweg zijn de bestaande woningen gesloopt. Alle her te gebruiken materialen zijn aangeboden aan belangstellenden. Hoogeboom Raalte, Dura Vermeer Bouw Hengelo en Reggewoon organiseerden hiervoor een verkoopdag. Dit met succes! Samen haalden de partijen € 1.836,- op. Het bedrag werd op 23 februari overhandigd aan Het Inloophuis Jij en Wij in Wierden.

De bestaande woningen zijn niet geschikt voor verbouw. Zowel woningcorporatie Reggewoon als Dura Vermeer Bouw Hengelo en Hoogeboom vinden het belangrijk dat de sloop zo duurzaam mogelijk gebeurt. Om die reden is, na een succesvolle eerste circulaire sloop, de tweede fase gepland. “De koper krijgt iets moois voor weinig, het materiaal wordt hergebruikt, Sloopbedrijf Hoogeboom uit Raalte hoeft het niet af te voeren, en het goede doel krijgt extra geld in de pot”, zegt Roel Wagenmans, projectleider bij Reggewoon.

Circulaire sloop
Tijdens het sloopproces zijn alle te recyclen materialen zorgvuldig gescheiden. Na bewerking kan het materiaal ook weer ingezet worden voor andere doelen. Daarnaast zijn de her te gebruiken materialen te koop aangeboden. Denk hierbij aan deuren, wastafels, cv-ketels en ramen. Een groot deel van deze materialen heeft nu een nieuwe eigenaar en Het Inloophuis Jij en Wij in Wierden een mooie donatie. “Je hoeft niets bijzonders te doen om bijzonder te zijn”, zegt Aly Hegeman van Het Inloophuis Jij en Wij. Het geldbedrag willen zij inzetten voor de kinderen van mantelzorgers, bijvoorbeeld door een leuke workshop te organiseren. Ook denken zij aan verjaardagprojecten voor kinderen uit arme gezinnen. Aly Hegeman: “Dat soort projecten kunnen nu van de grond komen door dit geldbedrag”.

Gert Hoogeboom, directeur Hoogeboom: “We zijn best trots, dat we het circulair slopen verder kunnen uitbouwen. In dit project samen met Reggewoon en Dura Vermeer, die het hergebruiken van materialen ook als de toekomst zien.”

Gert van Werven, projectmanager Dura Vermeer: “We hebben onder andere keukenkranen, wastafels, vlizotrappen en cv-ketels verkocht en daarmee weer een mooi bedrag voor Inloophuis Jij en Wij opgehaald. We zijn blij dat we vanuit Dura Vermeer samen met Hoogeboom en Reggewoon het goede kunnen doen en op deze manier ons steentje bij kunnen dragen.”

Het Inloophuis Jij en Wij in Wierden
Een huis waar iedereen terecht kan voor een praatje en een kop koffie. Maar ook voor begeleiding en een steuntje in de rug op sociaal, maatschappelijk of psychisch vlak. De bezoekers maken ook allerlei creatieve artikelen, die in het inloophuis gekocht kunnen worden.

Deel deze pagina