Onduidelijkheid compensatie energiekosten blokverwarming/centrale ketel

Publicatiedatum: 03-11-2022

Voor onze huurders in de Bosrand, Reggeflat, Reggedal en bewoners van de Duivenbreeweg 26 t/m 68 geldt dat Reggewoon centraal jaarlijks gas inkoopt. De energieprijzen zijn fors gestegen. Ook uw gasrekening gaat omhoog. Daar kunnen we niet omheen. Wij hebben de bewoners van deze woongebouwen hier een brief over gestuurd. Wij begrijpen dat dit een zeer vervelende boodschap is.

Compensatie energiekosten

De overheid wil mensen helpen bij het verlichten van de hoge energierekening. Aan mensen met een individueel energiecontract keren zij twee keer € 190 uit per huishouden in 2022. Of het prijsplafond, die per 1 januari 2023 in gaat, ook gaat gelden voor huishoudens met blokverwarming of een collectieve stookinstallatie, is door de overheid nog geen besluit genomen.

Informatie van onze energieleverancier

Onderstaande informatie is de laatste informatie die wij hierover hebben van onze energieleverancier Engie.

Zoals het er nu uitziet, gaat het energieplafond gelden per hoofdaansluiting. Dat is oneerlijk voor huishoudens die gebruik maken van een collectieve stookinstallatie. Het probleem speelt vooral bij de ca. 450.000 woningen met blokverwarming, waarbij één grote Cv-ketel meerdere huizen, appartementen of kamers verwarmd. Voor deze groepen biedt het prijsplafond daarom in eerste instantie geen verlichting van de energiekosten. Door actief lobby werk door o.a. Aedes en de woonbond is de overheid gewezen op deze “vergeten” groep consumenten. Dinsdag 11 oktober jl. is een motie van Pieter Omtzigt in de Tweede Kamer aangenomen. In de motie staat dat bewoners van flats met blokverwarming gecompenseerd moeten worden. Hoe deze compensatie met de afnemers zal worden verrekend wordt momenteel uitgewerkt.

 

Deel deze pagina