Nomineer uw buur voor de Beste Buur Bokaal!

Publicatiedatum: 17-06-2021

Dit jaar vindt de vierde editie van de Beste Buur Bokaal plaats. Inwoners van de gemeente Wierden en de gemeente Hellendoorn kunnen hun ‘Beste Buur’ tot 16 augustus nomineren voor deze titel. De Beste Buur Bokaal is bedoeld om aandacht te vragen voor stille krachten in buurten en wijken, die altijd voor anderen klaarstaan. De winnaar wordt bekendgemaakt op Nationale Burendag: zaterdag 25 september.

 

Nomineren
Via de website www.bestebuurbokaal.nl is het al mogelijk om een ‘Beste Buur’ te nomineren. Tot 16 augustus kunnen mensen een buurman of buurvrouw nomineren. Iedere inwoner van de gemeente Hellendoorn of gemeente Wierden kan een buurman of buurvrouw nomineren. Wilt u iemand nomineren? Vergeet dan niet om uit te leggen waarom deze persoon zo’n goede buur is. Een onafhankelijke jury zal de toelichtingen namelijk gebruiken om de winnaar te bepalen. De jury kijkt uit naar mooie voorbeelden van sociale burenverhalen.

Gezamenlijk initiatief
De Beste Buur Bokaal is een gezamenlijk initiatief van Reggewoon en de huurdersorganisaties HPF en SHWE. Ook de gemeente Wierden en de gemeente Hellendoorn zijn betrokken bij dit initiatief. Alle partijen erkennen het belang van noaberschap en een sociaal en veilig leefklimaat. Dit zorgt er namelijk voor dat mensen langer thuis kunnen wonen, draagt bij aan een vertrouwde leefomgeving en vermindert eenzaamheid. Mensen die noaberschap uitdragen en zich inzetten voor een fijn leefklimaat, verdienen dan ook extra waardering. Deze waardering wordt geuit met het uitreiken van de Beste Buur Bokaal.

“We zijn een klein land, maar met een groot hart. Dat blijkt ieder jaar opnieuw wanneer we de motivaties lezen. Zoveel mensen die zich op verschillende manieren inzetten om het wonen en leven in een straat, buurt of woongebouw voor iedereen prettig te houden.” Aldus John Olde Olthof directeur-bestuurder van Reggewoon.

Ook andere Twentse gemeenten doen mee
De Beste Buur Bokaal wordt ook in andere Twentse gemeenten georganiseerd. Alle Twentse woningcorporaties doen mee aan dit initiatief, maar in iedere gemeente wordt een eigen ‘Beste Buur’ gekozen. De winnaar van de Beste Buur Bokaal ontvangt een passende prijs en wordt echt even in het zonnetje gezet. Geef dus snel uw ‘Beste Buur’ op via www.bestebuurbokaal.nl.

 

Deel deze pagina