Nieuwbouw 25 energiezuinige compacte woningen Snoekweg in Wierden

Publicatiedatum: 10-10-2022

 

Aan de Snoekweg in de wijk Zuidbroek in Wierden bouwt Reggewoon 25 zeer energiezuinige compacte woningen. Bij 15 woningen bevinden zich twee slaapkamers op de eerste verdieping. De andere 10 woningen zijn levensloopgeschikt. Bij deze woningen bevinden de twee slaapkamers zich op de begane grond.

De toegenomen vraag naar sociale huurwoningen is de directe aanleiding voor het bouwen van deze woningen. Om op korte termijn op deze marktontwikkeling te reageren bouwt Reggewoon versneld sociale huurwoningen. De woningen zijn ontworpen door LKSVDD architecten uit Enschede.

Prefab woningen

Uniek aan dit project is dat de woningen voornamelijk uit hout bestaan en vooraf (prefab) in de fabriek worden gemaakt. Daarna worden ze op locatie in een korte bouwtijd in elkaar gezet. De woningen hebben een warmtepomp, warmwaterboiler en vloerverwarming. Op het dak komen zonnepanelen voor de opwekking van elektriciteit. De woningen zijn zeer energiezuinig en duurzaam.

Start bouw

Hodes Huisvesting uit Goor start in november dit jaar met de bouw. We verwachten dat we de woningen in februari 2023 aan de nieuwe huurders kunnen verhuren.

Klik hier voor meer informatie over deze woningen.

 

Deel deze pagina