Ingrijpende verduurzaming het Helmerink primeur

Publicatiedatum: 11-11-2020

Binnenkort wordt de ingrijpende verduurzaming van 91 appartementen van Het Helmerink in Nijverdal afgerond. Een primeur, want het is de eerste verduurzaming in hoogbouw.

Reggewoon heeft bewust gekozen om niet te slopen, maar juist de keuze te maken voor een rigoureuze verduurzaming van het appartementencomplex Het Helmerink. De grote vraag vanuit de markt naar kleinere en relatief goedkope, huurappartementen gaf daarbij de doorslag. Reggewoon heeft, met een forse inbreng van de bewoners, een plan opgesteld dat antwoord gaf op de vraag wat er nodig was.

Verduurzaming

Reggewoon heeft de ambitie uitgesproken om het Klimaatakkoord, dat uitgaat van energieneutraliteit in 2050, met 10 jaar te versnellen. Het Helmerink is het eerste hoogbouwproject dat we gasloos maken. Een echte primeur.

Op het dak komen ruim 900 zonnepanelen, die jaarlijks maar liefst 213.000 kwh per jaar opwekken en qua isolatie hebben we ingestoken op spouwmuur, dak, vloer en glas. Al met al leidt dit tot een zeer duurzaam gebouw. Ook worden de technische installaties vervangen en vindt er onderhoud in de appartementen plaats. Bewoners krijgen een nieuwe keuken, badkamer en een eigen berging.

Nieuwe uitstraling

Door de vernieuwing van gevels, entrees en algemene ruimtes krijgt Het Helmerink een compleet nieuwe uitstraling. Hierbij heeft de architect zich laten inspireren door het groen in de omgeving en de prachtige bossen en heuvels van het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug.

Door het gebruik van wit keimwerk heeft de buitenkant van het complex een moderne uitstraling gekregen en voor de binnenkant van het gebouw werd de kleur van de heide als uitgangspunt genomen.

Het was een intensief en mooi traject, maar we zijn tevreden over het resultaat.

In het novembernummer van Bouwen in het Oosten staat een mooi artikel over deze primeur.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden