Welkom Over ons Nieuws Laatste nieuws Hoe overleef je een grote verbouwing?

Hoe overleef je een grote verbouwing?

Leestijd: 3 min

 

Wij zijn op bezoek bij de familie Boers aan de Laurierhof in Wierden. De afgelopen maanden is hier groot onderhoud geweest. De woningen aan het hofje staan nog in de steigers, maar de meeste werkzaamheden zijn al wel gedaan. Het wachten is nog op het plaatsen van de zonnepanelen.

Mevrouw en meneer Boers wonen al 45 jaar met heel veel plezier in hun hoekhuis aan de Laurierhof. Vol trots vertelt mevrouw dat het destijds liefde op het eerste gezicht was. Meneer Boers (Gerrit) is ondertussen druk aan het werk in de tuin; onkruid weghalen. Wat mooi om te zien dat deze mensen van 86 en 74 nog zo actief zijn.

Je leert elkaar kennen

Mevrouw Boers vertelt: “Vóór de verbouwing zijn we uitgebreid geïnformeerd door Reggewoon over wat ons te wachten stond. We kregen wel de mogelijkheid om tijdelijk in een ander huis te wonen, maar dat wilden we niet.” Het echtpaar wist dat er heel veel werk in en rondom de woning stond te gebeuren. De vloeren en trap zijn afgeplakt en wekenlang liepen er 12 mannen in en uit. “Door het hele huis werd er gewerkt. Doordat er zoveel werk gedaan moest worden, leer je elkaar wel kennen. De bouwvakkers kregen ook gewoon onze sleutels als we de deur uitgingen. Dan konden ze verder werken.”

Zoals bij elke verbouwing, was er ook lawaai en overlast. Meneer en mevrouw Boers moesten ook wat eerder opstaan dan normaal, omdat de ploeg al om 7.30 uur begon. Mevrouw Boers kroop dan op de bank en ging haken. De klussers maakten er regelmatig opmerkingen over. “Ik dacht dan: ieder zijn ding. Gaan jullie maar klussen, ik haak gewoon door. We wisten wat er ging gebeuren en we konden ons makkelijk aanpassen. De buren met 5 kinderen zijn wel tijdelijk verhuisd, dat begrijpen we heel goed. Wij zijn samen en hebben de tijd, dan is het heel anders.” Ze heeft zelfs een keer bitterballen en frikandellen in de frituur gedaan voor de 10 á 12 man die over de vloer kwam. Koffie en thee namen de mannen nooit aan, dat dronken ze altijd in de eigen bouwkeet.

Goed contact met Reggewoon

Om het lawaaileed een beetje te verzachten, kreeg het echtpaar een koptelefoon van ons cadeau. Die op de oren en je hoort geen lawaai meer; ze hebben er veel plezier om. Tijdens het gesprek is er ook iemand in de schuur bezig met het verleggen van de kraan. De schuur is iets verzakt en daar heeft het echtpaar een melding van gemaakt. “We zijn meer dan tevreden over de service van Reggewoon. Als er iets is, dan bellen we en wordt het direct opgelost. We proberen het wel altijd eerst zelf op te lossen, of met hulp van onze zoon en schoonzoon. Zij werken allebei in de bouw.”

Klaar voor nóg eens 45 jaar

De familie Boers heeft na de werkzaamheden een huis dat weer helemaal klaar is voor de toekomst. Er is een groot raam op de zolder geplaats, een warmtepomp, nieuwe radiatoren door het hele huis, af- en aanvoer van een ventilatiesysteem, een nieuwe inductie kookplaat en er komen nog zonnepanelen. Het echtpaar hoopt hier nog lang van te kunnen genieten in goede gezondheid.