Geen jaarlijkse huurverhoging 2021 voor sociale huurwoningen

Publicatiedatum: 12-04-2021

 

Huurders van een sociale huurwoning, ontvangen dit jaar geen jaarlijkse huurverhoging. De overheid heeft bepaald dat de huren voor sociale huurwoningen dit jaar niet mogen stijgen. 

Deze huurders ontvangen dit jaar daarom geen brief ‘jaarlijkse huurverhoging’. 

Wel huurverhoging

Huurders van een vrije sector woning ontvangen wel een huurverhogingsvoorstel. In overleg met onze Huurdersorganisatie is besloten dat deze huren met maximaal 2% mogen stijgen.

Voor mensen die een autobox of parkeerplaats huren, geldt dat zij dit jaar ook een huurverhogingsbrief ontvangen. Deze huren stijgen met 1,4%.

Huurverhogingsvoorstel

Voor 1 mei dit jaar ontvangen de huurders van een vrije sector woning, autoboxen en parkeerplaatsen het huurverhogingsvoorstel. Op dit voorstel zien zij het huurverhogingspercentage, de oude huurprijs en de huurprijs die vanaf 1 juli 2021 geldt. Huurders die betalen met een automatische incasso hoeven niets te doen. Voor huurders die per bankoverschrijving betalen, geldt dat zij het huurbedrag per 1 juli zelf aanpassen.

Uw huurprijs

Meer weten over de opbouw van uw huurprijs of uw gegevens inzien? Log dan in op Mijn Reggewoon. Hier vindt u alle informatie.

Op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/woning-huren/vraag-en-antwoord/wat-is-de-maximale-huurverhoging-in-2021 vindt u meer informatie over de jaarlijkse huurverhoging.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden