Geen objecten gevonden

Een oranjefanaat!

Publicatiedatum: 14-12-2021

Wilbert Slooijer woont samen met zijn man in een Reggewoon woning aan de Bentertsweg in Nijverdal. In de grootste slaapkamer in huis en op de zolder staan de vitrines en kasten vol met oranje artikelen. Wilbert is namelijk groot fan van het Nederlandse Koningshuis. “Het begon in 1980 met de inhuldiging van Koningin Beatrix, ik was toen 10 jaar”, zegt Wilbert.

Een mok
‘’Op school kregen we een mok met een foto van Koningin Beatrix, mijn eerste verzamelvoorwerp! Ik kreeg daarna van een nichtje een blad met daarin een artikel over het bezoek van Koningin Beatrix aan de Nederlandse Antillen. Dat artikel wekte steeds meer mijn interesse. Zo is het langzaamaan gaan groeien”, zegt Wilbert. Hij is inmiddels groot fan van de Oranjes.

Alleen Oranje
De verzameling van Wilbert bevat alleen artikelen van het Nederlandse Koningshuis. Het is een brede verzameling. “Van Wilhelmina tot Amalia verzamel ik alles. Borden, lepeltjes, mokken, glazen, ansichtkaarten en boeken, maar ook een kalender met Máxima erop”, zegt Wilbert. “Máxima is nu wel mijn favoriet. Zij is meer van deze tijd. Je ziet toch dat iedere generatie zijn eigen stempel op het huis drukt. Dat zal straks ook zo zijn bij Amalia.’’

Trots
Inmiddels heeft Wilbert diverse pronkstukken. “Er zijn zoveel artikelen waar ik trots op ben. Een wandtapijt van 2 bij 1,5 meter is wel een van de grootste pronkstukken. Op het wandtapijt is de foto van de inhuldiging van Koningin Beatrix en prins Claus afgedrukt. Het hangt in ons trapportaal”, aldus een trotse Wilbert.

Nog niet compleet
Er is nog genoeg ruimte in huis voor meer spullen! Wilbert struint nog regelmatig rommelmarkten en beurzen af voor nieuwe artikelen. “Er is gigantisch veel te koop. Iedere keer kom ik dingen tegen die ik niet heb of niet ken. Zo zijn er verschillende variaties van bijvoorbeeld een beker. Dan hebben ze een ander oortje of een andere afbeelding. Die wil ik dan natuurlijk ook voor mijn verzameling.”

 

Deel deze pagina