Welkom Over ons Nieuws Laatste nieuws De eerste woningen aan de Snoekweg zijn geplaatst

De eerste woningen aan de Snoekweg zijn geplaatst

Leestijd: 2 min

 

Eerder schreven we al over de flexwoningen die we laten produceren bij Hodes in Goor. Deze woningen geven ons de mogelijkheid om snel tegemoet te komen aan de toegenomen vraag naar sociale huurwoningen. Op dinsdag 6 december zijn de eerste 6 woningen geplaatst op hun plek aan de Snoekweg in Wierden. In totaal komen er 25 flexwoningen te staan. Bij 15 woningen bevinden zich twee slaapkamers op de eerste verdieping. De andere 10 woningen zijn levensloopgeschikt. Bij deze woningen bevinden de twee slaapkamers zich op de begane grond.

Toch naar een andere plek? Geen probleem

Het bijzondere aan deze woningen is dat ze vooraf zijn geproduceerd bij Hodes in Goor. De grote onderdelen van de woningen worden in de fabriek al gemaakt, op de locatie hoeven ze alleen nog in elkaar te worden gezet. De grond waar ze op staan, hebben wij voor 25 jaar in bruikleen van de gemeente. De woningen zijn weer uit elkaar te halen en op een andere plek te monteren als dat nodig is.

De eerste huurders zijn inmiddels ook bekend. U kon zich inschrijven als u belangstelling had voor één van de woningen. Via een zorgvuldige selectie is er gekeken wie in aanmerking komt voor het huren ervan.

Prestatieafspraken ondertekend

Op dezelfde dag zijn ook de prestatieafspraken tussen de huurdersorganisatie SHWE, de gemeente Wierden en Reggewoon getekend op de locatie van de woningen. Wij hebben samen met de gemeente en boom aangeboden en direct geplant.