De eerste tien bewoners 1e Esweg in Wierden krijgen sleutel

Publicatiedatum: 25-11-2021

 

De sloop en nieuwbouw van de eerste tien woningen aan de 1e Esweg in Wierden is klaar. Donderdag 25 november ontvingen de nieuwe bewoners hun sleutel. Begin dit jaar zijn de woningen aan de 1e Esweg gesloopt door Dura Vermeer Bouw Hengelo. Op deze plek hebben zij zes levensloopgeschikte woningen en vier eengezinswoningen gebouwd.

De nieuwe bewoners zijn klaar om te verhuizen! Roel Wagenmans, projectleider Reggewoon, verwelkomde de bewoners bij hun nieuwe woning. Bij elke woning werd de vlag uitgehangen en om bewoners op weg te helpen met klussen kregen zij ook nog een welkom emmer met een paar klusspullen.

Voorrang op nieuwbouw
De huurders van de gesloopte woningen hadden voorrang bij terugkeer naar een nieuwbouwwoning. Vijf van de tien woningen aan de 1e Esweg zijn toegewezen aan oud bewoners. Woningen die overbleven zijn door Reggewoon aangeboden via het reguliere woningaanbod.

‘Ik was eerst niet zo blij dat onze woning werd gesloopt. We hadden niet zo lang geleden onze woonkamer opgeknapt. Maar we zijn blij dat we straks terugkeren naar ons vertrouwde plekje aan de 1e Esweg’, zegt meneer Ten Broeke. Hij keert samen met zijn vrouw terug op hetzelfde plekje aan de 1e Esweg.

Samen met huurders
Reggewoon heeft veelvuldig met de bewoners gesproken over de plannen en de woonwensen. Bewoners kregen de mogelijkheid om zelf de kleur van het tegelwerk en van de keuken uit te kiezen. Verder kregen zij de mogelijkheid om (tegen betaling) ander opties te kiezen, zoals een uitbreiding van de keuken, extra bestrating in de tuin of extra stopcontacten.

Duurzaam
De woningen zijn zeer energiezuinig en CO2 neutraal. Dit houdt in dat bij een gemiddeld gebruik de energiemeter na een volledig jaar op nul staat. Dat hangt natuurlijk wel af van de leefwijze van de bewoner. De woningen zijn voorzien van een warmtepomp en vloerverwarming. Op het dak liggen zonnepanelen voor de opwekking van elektriciteit. Voor de infiltratie is gebruikt gemaakt van puin van de gesloopte woningen. Naast duurzaam bouwen is ook gekeken naar duurzaam slopen. Geïnteresseerden konden middels een veiling een bod uitbrengen op onderdelen uit de te slopen woningen. Het was een succes en de opbrengst is naar een goed doel gegaan: Stichting Bowie in Wierden.

Volgende fase
In totaal worden er aan de 1e Esweg en aan de Kruissteenweg 56 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Dura Vermeer realiseert de nieuwbouw en het ontwerp is van MAS architectuur. De bouw vindt in drie fases plaats. De tweede fase begint in 2022 en de laatste start in 2023. Er komen drie woningtypen: eengezinswoningen, levensloopgeschikte woningen en appartementen. De woningen zijn geschikt voor verschillende doelgroepen, van jong tot oud. Zo zorgen we voor diversiteit in de wijk.

 

Deel deze pagina