Circulair hergebruik vanuit Dura Vermeer en Reggewoon levert donatie op voor Stichting Bowie in Wierden

Publicatiedatum: 23-02-2021

Om verspilling tegen te gaan hebben ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Hengelo, Woningcorporatie Reggewoon en Hoogeboom Raalte een verkoopdag georganiseerd. Dit met succes! Samen haalden de partijen €1635,- op. Het bedrag werd op 23 februari overhandigd aan Stichting Bowie in Wierden. 

Voordat de 56 nieuwe woningen aan de 1e Esweg/Kruissteenweg gebouwd kunnen worden,  zijn de bestaande woningen gesloopt. Bij sloop komt afval vrij, maar ook materialen die nog goed hergebruikt kunnen worden. Dat bracht de ontwikkelende bouwer op het idee om op 28 november 2020  een verkoopdag te organiseren. Uiteraard volgens de geldende coronaregels.

Gert van Werven, projectmanager Dura Vermeer: “We hebben onder andere keukenkranen, wastafels, vlizotrappen en cv-ketels verkocht en daarmee een mooi bedrag voor Stichting Bowie opgehaald. We zijn blij dat we vanuit Dura Vermeer op deze manier ons steentje bij kunnen dragen.” 

Oud-huurders van Reggewoon die hun woning in deze buurt destijds gekocht hebben, kwamen ook naar de verkoopdag. Sommigen van hen kochten de kozijnen met dubbel glas voor in hun eigen woning. Mooi om te zien dat met het hergebruik van materialen bewoners in de buurt hun woning verbeteren. Door dit samen te doen verbeteren we de kwaliteit van woningen en dragen we bij aan de leefbaarheid in een buurt”. Aldus projectleider Roel Wagenmans van Reggewoon. 

Stichting Bowie
Stichting Bowie zet zich in om personen en gezinnen te begeleiden die moeite hebben hun financiën op orde te brengen en op orde te houden. Dit doen zij met gecertificeerde vrijwilligers; de schuldhulpmaatjes. Daarnaast verstrekt stichting Bowie boodschappenpakketten aan mensen die met hun inkomen onder het sociaal minimum zitten. 

Circulair, met de woonwensen centraal
De nieuwbouwwoningen aan de Kruissteenweg en de 1e Esweg zijn gebaseerd op het PCS-concept (Pre Choice System) van Dura Vermeer Bouw Hengelo, een gestandaardiseerd woningbouwconcept. Dit gecombineerd met een eenvoudig energieconcept met gebruiksvriendelijke installaties en lage beheerskosten maakt dat de woningen klaar zijn voor de toekomst.

Planning
De sloop van de 10 woningen en aansluitend de nieuwbouw aan de 1e Esweg is de eerste fase. In 2022 en 2023 volgen nog twee sloopfases aan de Kruissteenweg, met aansluitend de nieuwbouw. Voor deze fases volgen ook verkoopdagen.
 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden