Bewoners van nieuwbouw Spoortheater in Nijverdal krijgen de sleutel

Publicatiedatum: 17-11-2021

Het is zover! De bouw van 53 appartementen op de hoek van de Schoolstraat/Parallelweg in Nijverdal is klaar. Er staan drie mooie gebouwen, één voor huurders van Reggewoon, één voor RIBW bewoners en één voor bewoners van JP van den Bent stichting. Op dinsdagmiddag 16 november was de officiële opening. Bewoners ontvangen in die week de sleutels van hun nieuwe woning.

Op het terrein van het Spoortheater staan nu drie mooie gebouwen, waarin bij één gebouw de karakteristieke gevel van het oorspronkelijke pand te herkennen is. De bewoners staan te popelen om te verhuizen naar hun nieuwe woning. 'We wonen al vanaf 1976 aan de Verdistraat en wilden nu graag kleiner wonen. Als we dan toch een keer zouden verhuizen dan graag naar een nieuwbouwwoning en iets dichter bij het centrum. Het scheelt enorm in de woonlasten omdat het een duurzame woning is. Daarnaast biedt het voor anderen de kans om in onze fijne woning terecht te komen. Dat geeft een prettig gevoel’, zegt mevrouw Klein Ligtenberg.

Uw huis uw thuis
De woningen zijn levensloopgeschikt. Dat wil zeggen dat de woning zo is ingericht dat, zowel jong als oud er kan wonen. Elke woning heeft een woonkamer met een open keuken en één slaapkamer. Er is een toilet in de badkamer en een apart (bezoekers)toilet. De indeling van de woningen is in alle drie gebouwen hetzelfde. Tijdens de bouw konden de bewoners, naar eigen smaak, een keuze maken in de kleur van de tegels voor de badkamer en het toilet en de kleur van de keuken.

Klaar voor de toekomst
Goede isolatie, vloerverwarming en zonnepanelen zorgen ervoor dat bewoners straks prettig wonen. De woningen zijn aardgasloos, zeer energiezuinig en CO2-neutraal. Dit houdt in dat bij een gemiddeld gebruik de energiemeter na een volledig jaar op nul staat. Dat hangt natuurlijk wel af van de leefwijze van de bewoner. Reggewoon heeft een innovatieve techniek toegepast voor het verwarmen van de gebouwen. In de winter worden de gebouwen verwarmt met bodemwarmte en in de zomer kunnen worden de woningen hiermee gekoeld.

‘Wij hebben ambitieuze duurzaamheidsplannen en die maken wij waar door gebruik te maken van innovatieve technieken. We zijn trots dat we zulke mooie gebouwen kunnen neerzetten die toekomstbestendig zijn en geschikt voor verschillende bewoners. De woningen zijn comfortabel, aardgasvrij en zeer energiezuinig. Dit laatste is belangrijk voor de bewoners; zij betalen straks nauwelijks energielasten, dat scheelt enorm in de woonlasten’, zegt John Olde Olthof, directeur-bestuurder Reggewoon.

Tijd voor een (digitaal)feestje
Ondanks de coronamaatregelen laten we de opening van het gebouw en de sleuteloverdracht niet onopgemerkt voorbij gaan. Dinsdagmiddag 16 november was de officiële opening in kleine kring. Deze is op de website van Reggewoon en op facebook te bekijken. Tijdens de opening zijn drie kunstwerken onthult. Kunstenares Lidwien Rouweler heeft speciaal voor elk gebouw een prachtig kunstwerk gemaakt. Ook is Jos van den Born, voormalig directeur Spoortheater, aanwezig en vertelt over de geschiedenis van het Spoortheater. Diezelfde week ontvangen de bewoners de sleutel van hun woning.

Deel deze pagina