Welkom Over ons Nieuws Laatste nieuws 50 jaar huurder van Reggewoon

50 jaar huurder van Reggewoon

Leestijd: 2 min

Op 14 december nodigde Reggewoon al haar huurders uit die in 2022 langer dan 50 jaar een woning huren. We gaan op bezoek bij een aantal van deze huurders om eens persoonlijk kennis te maken. Vandaag zijn we bij meneer en mevrouw Berends, die sinds november 50 jaar huren bij Reggewoon, aan de Notenhoek 38 te Hellendoorn. Een gezellig hofje.

Het koppel is 56 getrouwd en heeft 3 volwassen kinderen. 50 Jaar geleden vanuit Nijmegen terug naar de regio, waar ze vandaan komen voor een baan in Zwolle van Gerrit. De vader van Truus was opzichter bij de Woningstichting en tipte hen  voor de nieuwbouwwoningen aan de Notenhoek. De huur, 50 jaar geleden, was 225 gulden.
Ze zijn de eerste bewoners van het huis. Toen was er geen woningnood. Het was een jonge wijk waar veel gezinnen kwamen wonen. De Blenkeschool moest nog gebouwd worden. Het was een gezellige wijk en het was levendig met veel kinderen en contacten in de buurt.  Het is nu wel anders in de buurt dan in die tijd. Er wonen nog een aantal oorspronkelijke buren. De meesten zijn al verhuisd. De burencontacten zijn minimaal. De Blenkeschool  is inmiddels afgebroken.

In die tijd was er hoop om dit huis te kunnen kopen. Ze stonden 297e  op een lijst voor grond voor nieuwbouw.  Omdat ze dachten dat het nog lang zou duren is er in de woning aan de Notenhoek geïnvesteerd. Toen het geld daar net in zat, kregen ze te horen dat ze de grond konden kopen. Ze hebben er toen vanaf gezien.

Er is in 50 jaar tijd twee keer een grote renovatie geweest. Het huis kreeg dubbelglas, een nieuwe badkamer, dakisolatie, een nieuwe keuken, spouwisolatie en vloerisolatie. Ze regelen alles nog zelf in en om het huis.

Af en toe volgen ze het nieuws van Reggewoon via de krant en op de website en houden ze nieuwe projecten in de gaten via  het huurdersportaal. Ze staan ingeschreven voor een levensloopgeschikte woning voor Hellendoorn en Nijverdal. Voor de toekomst komen ze graag in aanmerking voor een gelijkvloerse woning. Het nieuwe project de Blenke heeft hun interesse. Ze zijn erg gehecht aan dit fijne huis maar  gezien de leeftijd is het de wens om toch een keer te vertrekken. Een jong gezin zou dan weer in deze woning kunnen trekken.