Welkom Over ons Nieuws Laatste nieuws 50 jaar huurder bij Reggewoon

50 jaar huurder bij Reggewoon

Leestijd: 3 min

Op 14 december nodigde Reggewoon al haar huurders uit die in 2022 langer dan 50 jaar een woning huren. We gaan op bezoek bij een aantal van deze huurders om eens persoonlijk kennis te maken.

We zijn op bezoek bij mevrouw Schottert die sinds juni de mijlpaal van 50 jaar huren heeft gehaald. Ze weet nog heel goed dat het juni was, want er was TT toen ze hoorde dat ze het huis aan de Klompskamp toegewezen kregen.

Hannie woonde toen met haar man in een oud huisje met een toilet buiten aan de Ommerweg in Hellendoorn. Ze was vaak benauwd. Toen de huisarts langskwam en schimmel op de muren zag, beloofde hij er werk van te maken. Voor het verlaten van het oude huisje kreeg ze nog krotopruiming. Ze meent zich te herinneren dat ze nummer 247 op de lijst was, maar door deze medische situatie voorrang kreeg. De huur was, 50 geleden slechts 245 gulden per maand. Het grote huis met een badkamer was een verademing voor het jonge gezin.

Er was een periode dat de familie het wel wilde kopen, maar het was niet te koop. Een aantal huizen in de straat zijn in de loop der jaren wel verkocht. Nu jaren later en alleenwonend hoeft kopen niet meer voor mevrouw.
In 2010 is er een grote renovatie geweest aan het huis. Een nieuw dak, een nieuwe badkamer; dat betekende ook 6 weken niet thuis douchen, een nieuwe keuken, de berging geïsoleerd en uitgebreid met een wasbak.

De buurt was vroeger anders, er gebeurde veel meer. Er werden samen spelletjes gedaan, dingen georganiseerd voor de kinderen en er waren vrouwengroepen. Mevrouw Schottert is nog steeds actief in het buurthuis maar ze merkt wel dat de animo minder is. Met de buren is er heel goed contact, aan de ene kant wonen mensen met niet-nederlandse afkomst dat is lastig met de communicatie. Aan de andere kant loopt ze wel twee keer per dag even aan voor de krant of een praatje.

Hannie komt niet vaak bij het kantoor in Reggewoon. Ze is een keer geweest voor het uitzoeken van de nieuwe keuken en een keer om wat te brengen. Ze is dik tevreden over Reggewoon.

Voor wat betreft de toekomst, het huis is heerlijk. Er komt pas een probleem als mevrouw in de toekomst problemen krijgt met lopen en traplopen. Dan zou ze misschien wel naar een appartement willen, maar ja die zijn er weinig in Hellendoorn.