37 woningen in Daarle, Daarlerveen, Hulsen en Hellendoorn straks energieneutraal

Publicatiedatum: 02-12-2020

We maken flinke stappen als het gaat om duurzaamheid. In het nieuwe jaar start de verduurzaming van 37 woningen in Daarle (6 woningen), Daarlerveen (12 woningen), Hulsen (4 woningen) en Hellendoorn (15 woningen).

Bij een blok van drie woningen aan de Marsjes in Hellendoorn hebben de onderhoudswerkzaamheden al plaatsgevonden. Eén woning is ondertussen alweer bewoond, de andere twee woningen zijn nu modelwoningen. Afgelopen november kregen bewoners de kans om ‘coronaproof’ een modelwoning te bekijken. De reacties van bewoners zijn enthousiast.

30 zonnepanelen
De woningen zijn straks energieneutraal. Zo zal de woning bij een normaal leefpatroon op jaarbasis gemiddeld evenveel energie gebruiken als de aangebrachte zonnepanelen opwekken. Op alle woningen komen 30 zonnepanelen. Ook vindt isolatie plaats van vloeren, muren en daken. Zo worden de bestaande dakpannen en panlatten verwijderd en plaatsen we op het bestaande dakbeschot nieuwe extra geïsoleerde dakplaten met nieuwe dakpannen.

Gasloos
Ook de buitenkozijnen vervangen we door nieuw kozijnen voorzien van driedubbel isolatieglas. Verder zijn de woningen straks gasloos en installeren we in de woning een enerziezuinige warmtepomp.

 

Flinke besparing
Ondanks de verschillende onderhoudsmaatregelen wordt de huurprijs van de woningen voor de huidige bewoners niet verhoogd. Wel gaan ze straks 60 euro aan servicekosten betalen op basis van 30 zonnepanelen (2 euro per paneel). Daarentegen gaat straks de energierekening omlaag. Dit alles kan een besparing opleveren van zo’n 80 euro per maand.

Planning
Direct in januari starten we met de onderhoudswerkzaamheden. Als alles volgens planning verloopt, zijn eind mei de laatste werkzaamheden afgerond.

 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden