Energiebesparing

Uw woonlasten bestaan voor een groot deel uit energiekosten. Bij het huren van een woning is het daarom belangrijk dat u betrouwbare informatie heeft over de energiezuinigheid van de woning. Het energielabel geeft u deze informatie.

Energielabel

Door het energielabel ziet u in een oogopslag of een woning energiezuinig is ten opzichte van andere woningen van hetzelfde type. Bent u op zoek naar een huis, dan kunt u op basis van het energielabel soortgelijke woningen in energiezuinigheid vergelijken.

Het energielabel voor woningen geeft, net als bij auto’s en witgoed, met klassen (A tot en met G) en kleuren (donkergroen tot en met rood) aan hoe energiezuinig een huis is. Energielabel A (donkergroen) is zeer zuinig, energielabel G (rood) is het minst zuinig.

Het label zegt niet direct iets over de energielasten, maar over de mate waarin energiebesparende maatregelen zijn uitgevoerd. Een grote woning met label B verbruikt meer dan een kleine woning met label B. Ook speelt mee hoe energiezuinig u als bewoner bent.

Waarom een energielabel?

Met het energielabel kunt u snel en gemakkelijk zien of u op een hoge of een lage energierekening kunt rekenen. Met de verwachte stijging van de energiekosten de komende jaren, kan dit voor u belangrijk zijn om te weten. Bovendien is een energiezuinig huis minder belastend voor het milieu.

Wat doet Reggewoon?

Met de invoering van het energielabel hebben woningcorporaties verplichtingen gekregen. Maar wij doen meer. Met de informatie van het label bepalen wij welke energiebesparende maatregelen wij voor een woning kunnen treffen bij onderhoud of renovatie. Zo sparen wij het milieu en beperken we de woonlasten voor onze huurders.