Huur opzeggen

U gaat verhuizen en wilt de huur van uw woning opzeggen? Laat het ons op tijd weten.

Wilt u uw huur liever schriftelijk opzeggen?
Klik hier voor het huuropzeggingsformulier voor een woning. 
Klik hier voor het huuropzeggingsformulier voor een garagebox

Wat komt er bij kijken?

Gaat u verhuizen? Als u onderstaande stappen doorleest, dan weet u wat u kunt verwachten bij het opzeggen van de huur.

 • 1

  Opzegtermijn

  U heeft een opzegtermijn van één maand. U kunt iedere dag van de maand de huur opzeggen. De gewenste einddatum mag niet liggen in een weekend of op feestdagen. De opzegtermijn gaat in op de dag dat wij uw huuropzegging hebben ontvangen.

 • 2

  Bevestiging

  U krijgt van ons een bevestigingsbrief van de huuropzegging. Hierin staat op welke datum de huurovereenkomst eindigt en wanneer onze medewerker bij u komt voor de voor- en eindopname van uw woning.

 • 3

  Vooropname

  Tijdens deze afspraak inspecteert onze medewerker de woning. De medewerker maakt afspraken met u over hoe u de woning oplevert. Deze afspraken worden vastgelegd in een vooropnameformulier. De werkzaamheden die voor u gelden moet u voor het einde van de huurperiode (laten) uitvoeren.

  Aandachtspunten voor het opleveren

  Reggewoon verwacht dat u de woning leeg, netjes en schoon aan ons teruggeeft. Wat dat exact betekent, leest u in de brochure Aandachtspunten voor het opleveren van een woning bij verhuizing.

 • 4

  Overname

  Als de nieuwe huurder bekend is, kunt u afspraken maken over de overname van bijvoorbeeld een laminaatvloer, gordijnen enz. De afspraken legt u samen vast in een overnameformulier. Dit formulier krijgt u tijdens de vooropname van uw woning.

 • 5

  Eindopname

  Op de dag dat u de woning heeft opgezegd, komt onze medewerker bij u om te controleren of u de woning in de juiste staat oplevert. Als de medewerker vindt dat u de woning netjes achterlaat neemt hij/zij, alle sleutels die bij de woning horen, in ontvangst en stopt de huurbetaling.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden