Eenmalige huurverlaging 2021

In 2021 geldt de Wet Eenmalige Huurverlaging Huurders met een Lager Inkomen. Dit betekent dat huurders, die een laag inkomen hebben vergeleken met de huurprijs die zij betalen, in aanmerking kunnen komen voor een éénmalige huurverlaging. 

Wanneer komt u in aanmerking?

De overheid heeft een overzicht gemaakt waarin u kunt lezen of u in aanmerking komt voor een éénmalige huurverlaging. De huurprijzen die in het overzicht genoemd worden zijn kale-huurbedragen. Dit is de huur zonder eventuele extra kosten zoals servicekosten en kosten voor zonnepanelen. 

Overzicht eenmalige huurverlaging 2021

Ik kom in aanmerking, wat nu?

Heeft u recht op een éénmalige huurverlaging op basis van uw inkomen en huishoudgrootte van 2019? U hoeft niets te doen. U krijgt van ons vóór april 2021 hierover een brief.  Deze huurverlaging gaat in op 1 mei 2021.

Mijn inkomen is gedaald, wat nu?

Het kan zijn dat uw inkomen in 2020 is gedaald. Deze gegevens ontvangen wij niet. U kunt dan zelf bij ons een verzoek indienen voor een huurverlaging.  Dit kan tot 31 december 2021.

Zelf een verzoek tot huurverlaging indienen, hoe gaat dat?

Als u zelf een verzoek voor een eenmalige huurverlaging wilt indienen, dan vragen wij u de volgende gegevens aan te leveren:

  • uw naam
  • uw woonadres
  • een e-mailadres
  • een telefoonnummer waar u overdag op bereikbaar bent
  • inkomensgegevens over de laatste 6 maanden
  • uittreksel vanuit de Burgerlijke Basis Administratie waaruit blijkt hoeveel personen er op uw adres wonen

Een verzoek ingediend en dan?

Op het moment dat wij van u een volledig verzoek ontvangen, sturen wij u een ontvangsbevestiging. Zo weet u dat wij uw verzoek goed hebben ontvangen.
Daarna ontvangt u binnen drie weken van ons een schriftelijke reactie. Wij laten u weten of u recht heeft op de éénmalige huurverlaging.  In die brief staat ook wat u kunt doen als u het niet eens bent met ons besluit. 

Wilt u meer weten over de Wet Eenmalige Huurders met een Lager Inkomen? Bel of mail ons met uw vragen

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden