Sluiten

Formulier eenzijdige huuropzegging

 

Staat u samen met iemand anders op de huurovereenkomst en wilt u de woning verlaten? Dit regelt u met een eenzijdige huuropzegging.

Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap afgesloten? Dan vragen wij u om ook een kopie van de scheidingsakte of ontbinding geregistreerd partnerschap aan te leveren.

De opzegtermijn is één maand vanaf het moment waarop wij de eenzijdige opzegging hebben ontvangen. Deze dag mag niet op een feestdag of in het weekend vallen. Verder mag er geen huurachterstand zijn en kunnen wij u nog vragen om een geldig legitimatiebewijs van uw beide.

 

Voorwaarden

Wij kijken of wij uw eenzijdige huuropzegging kunnen accepteren. Hierbij kijken we naar de volgende zaken:

• Er mag geen huurachterstand zijn. Is deze er wel? Dan moet eerst de hele achterstand betaald zijn.
• Zelf aangebrachte voorzieningen, schade of andere zaken waar de huurder verantwoordelijk voor is, kan een reden zijn om de eenzijdige huuropzegging niet te accepteren. Dit wordt getoetst door een opzichter van Reggewoon.
• De vertrekkende huurder blijft, tot de door Reggewoon schriftelijk bevestigde einddatum, aansprakelijk voor alle rechten en plichten vanuit de huurovereenkomst. • Voor de achterblijvende huurder blijven alle rechten en plichten zoals opgenomen in de huurovereenkomst, inclusief de alle rechten en plichten die staan in de Algemene Huurvoorwaarden gelden.
• De achterblijvende huurder moet aantonen dat hij/zij de huur kan opbrengen. Hiervoor wordt aangeleverd:
- Een recente inkomensverklaring van de Belastingdienst
- De loon- en/of uitkeringsstroken van de afgelopen 3 maanden

Wijzigen woonsituatie

Lees meer
(Mede)huurder Onderhuur