Nieuwe huurder?

Gefeliciteerd met uw nieuwe woning! U gaat verhuizen. Waar moet u allemaal aan denken bij een verhuizing? Hier vindt u acht tips.

Tip 1
Inschrijving bij de gemeente

Schrijf uzelf en uw huisgenoten/kinderen binnen vijf werkdagen na uw verhuizing in bij de gemeente op het nieuwe woonadres. U kunt dit online regelen via uw DigiD of persoonlijk op het gemeentehuis. Vergeet niet om uw legitimatiebewijs mee te nemen.

Verhuizen gemeente Hellendoorn

Verhuizen gemeente Wierden

 

Tip 2
Heb ik recht op huurtoeslag

Wilt u meer weten over huurtoeslag of wilt u een proefberekening maken? Alle informatie over huurtoeslag vindt u op de website van de Belastingdienst.

Tip 3
Aanmelden elektra

Krijgt u de sleutel van de woning? De opzichter vult, samen met u, de meterstanden in op het opleveringsrapport van de woning. U krijgt hiervan een kopie. Kies uw eigen leverancier en geef de meterstanden door.

Zit er nog een gasaansluiting in de woning? Geef ook hiervan de meterstanden door.

Tip 4
Aanmelden water

U kunt het water aanmelden bij Vitens.
Betaalt u in de servicekosten een voorschot aan ons voor water? Dan hoeft u niets te doen.

Tip 5
Aansluiting internet of kabel

Uw aansluiting voor internet, televisie en eventueel telefoon regelt u bij de aanbieder die u zelf heeft gekozen.

Tip 6
Verzekering

Wij adviseren u om een inboedelverzekering af te sluiten. U bent dan verzekerd tegen de gevolgen van brand, waterschade en inbraak.

Tip 7
Afvalpas

De vorige bewoner heeft de afvalpas achtergelaten in de woning. Is dit niet het geval? Dan kunt u een nieuwe pas aanvragen bij uw gemeente.

Tip 8
Uitschrijving als woningzoekende

Is de huurovereenkomst voor de nieuwe woning getekend? Dan vervalt uw inschrijving als woningzoekende. Wilt u in de toekomst op zoek naar een andere huurwoning? Schrijft u zich dan opnieuw in.