Zelf uw woning aanpassen

U mag uw woning naar uw eigen smaak inrichten en aanpassen. Dat vinden we belangrijk. Zo wordt uw huis een thuis. Wel willen we voorkomen dat er bij verhuizing onduidelijkheid bestaat over welke aanpassingen wel en niet in de woning mogen blijven.

Daarom hebben wij spelregels voor het aanpassen van de woning opgesteld.

Wat mag wel en wat mag niet

Wij geven u volop ruimte om zelf aanpassingen in uw woning aan te brengen. Hieronder vindt u informatie en voorwaarden van de meest voorkomende aanpassingen. U ziet in een oogopslag of een vergunning noodzakelijk is, de zelf aangebrachte voorziening (ZAV) mag blijven zitten bij verhuizing en of u voor een vergoeding in aanmerking komt.

Kunt u de aanpassing die u wilt doen niet vinden in bovenstaand overzicht, of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met een opzichter van Reggewoon.

Niet alles mag

Wij willen onze huurwoningen bereikbaar houden voor een brede groep huurders. Om onze woningen betaalbaar te houden staan wij niet toe dat er:
Uitbouwen en serres aan de woningen worden geplaatst.
Dakkapellen worden aangebracht.
Stenen bergingen of garages worden gebouwd.

Zelf aangebrachte voorziening (ZAV) aanvragen

Voordat u begint vraagt u schriftelijk toestemming aan ons. Dit kan per brief of vul het contactformulier in. Stuur foto’s, tekeningen, productinformatie e.d. mee. Vervolgens laten wij weten of u de aanpassing mag aanbrengen. Als inspectie door een opzichter van Reggewoon nodig is, dan nemen wij contact met u op.