Huur opzeggen

U gaat verhuizen en wilt de huur van uw woning opzeggen? Laat het ons op tijd weten.

Hoe zegt u de huur op?

Via Mijn Reggewoon kunt u, snel en makkelijk, online de huur opzeggen. U kunt de huur ook opzeggen per brief of door het invullen van een huuropzegginsformulier. Het huuropzeggingsformulier kunt u downloaden of samen met één van onze medewerkers aan de balie invullen.

Opzegtermijn

U heeft een opzegtermijn van één maand. U kunt iedere dag van de maand de huur opzeggen. De opzegtermijn gaat in op de dag dat wij uw huuropzegging hebben ontvangen.

Bevestiging

U krijgt van ons een bevestigingsbrief van de huuropzegging. Hierin staat op welke datum de huurovereenkomst eindigt en wanneer onze medewerker bij u komt voor de voor- en eindopname van uw woning.

Vooropname

Tijdens deze afspraak inspecteert onze medewerker de woning. De medewerker maakt afspraken met u over hoe u de woning oplevert. Deze afspraken worden vastgelegd in een vooropnameformulier. De werkzaamheden die voor u gelden moet u voor het einde van de huurperiode (laten) uitvoeren.

Aandachtspunten voor het opleveren

Reggewoon verwacht dat u de woning leeg, netjes en schoon aan ons teruggeeft. Wat dat exact betekent, leest u in de brochure 'Aandachtspunten voor het opleveren van een woning bij verhuizing'.

Eindopname

Op de dag dat u de woning heeft opgezegd, komt onze medewerker bij u om te controleren of u de woning in de juiste staat oplevert. Als de medewerker vindt dat u de woning netjes achterlaat, neemt hij/zij alle sleutels die bij de woning horen, in ontvangst en stopt de huurbetaling.

Overname

Als de nieuwe huurder bekend is, kunt u afspraken maken over de overname van bijvoorbeeld een laminaatvloer, gordijnen enz. De afspraken legt u samen vast in een overnameformulier. Dit formulier krijgt u tijdens de vooropname van uw woning.

Huur opzeggen garagebox

Wilt u de huur opzeggen van een garagebox? Ook hier geldt dat de huur een maand van tevoren schriftelijk opgezegd moet zijn. Dit kan per brief of door het huuropzeggingsformulier te downloaden.